De coach

Hallo, leuk dat je mij gevonden hebt. Mijn naam is Rick en ik ben de coach bij Tempus Vitea Coaching.

Samen, met gevoel, integer, echt en vertrouwelijk zijn woorden die mijn coaching typeren.

Na jaren in diverse functies werkzaam te zijn in de technische sector (IT) groeide bij mij steeds meer de behoefte om meer vanuit de menselijke kant te werken dan uit strakke gecontroleerde processen. Dit om het beste uit mijzelf en anderen te kunnen halen.

Tijdens mijn zoektocht naar de manier waarop ik dit zou kunnen bereiken kwam ik in aanraking met Co Active Coaching. De filosofie achter en de wijze waarop deze vorm van coaching plaatsvindt sprak mij erg aan. Al snel zag ik in dat Co Active Coaching voor mij en anderen niet alleen te gebruiken was op het werk maar ook op allerlei andere gebieden (sport, familie, maatschappij). Ik ben dan ook het opleidingstraject tot Co Active Coach gaan volgen met als resultaat het oprichten van Tempus Vitea (= Mijn Leven) Coaching.

Coachen is voor mij helder, zonder gedoe, niet zweverig en met humor. Voor mijn werkwijze verwijs ik je graag naar de pagina werkwijze.

Mijn eigen rust en mooie momenten vind ik (naast het coachen), bij mijn gezin en familie, in sporten (Aikido, zowel als leerling als leraar), in lezen en het rijdend houden van een oldtimer. Daarnaast observeer ik graag en kan ik er van genieten als een ander zichzelf is / kan zijn en hierbij waardevolle nieuwe inzichten opdoet.

In ons land mag iedereen zich ‘coach’ noemen. Het nadeel hiervan is dat je als klant niet weet of je met een professionele coach te maken hebt of met iemand die dat graag wil zijn maar de competenties (nog) mist. Dus als iemand zich ‘coach’ noemt en een website heeft, is dat nog geen garantie dat je daarmee ook resultaat gaat boeken of dat je op zijn minst met een professional te doen hebt.

Hieronder staan de diverse coachingstrainingen die door mij gevolgd zijn;

Co Active Coaching Fundamentals

Co Active Intermediate (bestaande uit onderstaande deelgebieden)

  • Fulfillment Coaching (Wat wil ik met / in mijn leven?)

  • Balance Coaching (Hoe krijg ik balans in mijn leven?)

  • Process Coaching (Verwerken)

  • Synergy Coaching (Hoe breng ik Fulfillment, Balance en Process samen?)